Back to All Events

Od njive do kuhinjskog stola - onlajn panel

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na onlajn panel iz serijala Zeleni plan za Srbiju pod nazivom „Od njive do kuhinjskog stola” koji će se održati u ponedeljak, 14. decembra 2020. godine, sa početkom u 13 časova.

Teme koje će biti pokrenute u diskusiji:         

- Šta podrazumevaju održivi poljoprivredni prehrambeni sistemi?

- Kako poboljšati kvalitet načina proizvodnje hrane i standarde prehrambenih proizvoda?

- Kako smanjiti količinu hrane koja se baca?

- Koji su dobri modeli proizvodnje u Srbiji i EU?

Učesnici panela:

  • Prof. dr  Vesna Rodić, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu

  • Ratko Bojović, izvršni direktor Evropske trening akademije (EUTA)  i predstavnik Strength2Food projekata (Horizont 2020)

  • Milan Veličković, generalni menadžer Mlekare Veličković – Surdulica

  • Moderatorka: Slađana Gluščević, Agro smart

Više o onlajn panelu kao i registraciju možete pronaći na sledećem LINKU.

O serijalu:

Događaj je deo serije vebinara pod nazivom “Zeleni plan za Srbiju”, a organizuje se u saradnji sa programom EU PRO . Ideja ovog i događaja koje organizujemo u okviru istoimenog serijala je bliže predstavljanje Evropskog zelenog dogovora i Zelene agende za Zapadni Balkan, kao regionalnog pristupa za očuvanje prirode i usklađivanje sa EU politikom zaštite životne sredine.  

Earlier Event: December 9
Podcast on BRAVE NEW EUROPE
Later Event: December 22
Sa zagađenjem na Vi! - onlajn tribina