Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na onlajn panel iz serijala Zeleni plan za Srbiju pod nazivom „Od njive do kuhinjskog stola” koji će se održati u ponedeljak, 14. decembra 2020. godine, sa početkom u 13 časova.
Teme koje će biti pokrenute u diskusiji:
- Šta podrazumevaju održivi poljoprivredni prehrambeni sistemi?
- Kako poboljšati kvalitet načina proizvodnje hrane i standarde prehrambenih proizvoda?
- Kako smanjiti količinu hrane koja se baca?
- Koji su dobri modeli proizvodnje u Srbiji i EU?
Učesnici panela:
Prof. dr Vesna Rodić, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu
Ratko Bojović, izvršni direktor Evropske trening akademije (EUTA) i predstavnik Strength2Food projekata (Horizont 2020)
Milan Veličković, generalni menadžer Mlekare Veličković – Surdulica
Moderatorka: Slađana Gluščević, Agro smart
Više o onlajn panelu kao i registraciju možete pronaći na sledećem LINKU.
O serijalu:
Događaj je deo serije vebinara pod nazivom “Zeleni plan za Srbiju”, a organizuje se u saradnji sa programom EU PRO . Ideja ovog i događaja koje organizujemo u okviru istoimenog serijala je bliže predstavljanje Evropskog zelenog dogovora i Zelene agende za Zapadni Balkan, kao regionalnog pristupa za očuvanje prirode i usklađivanje sa EU politikom zaštite životne sredine.